Beste ouders, leden en sympathisanten,
Door deze uitzonderlijke omstandigheden zal de overgang er dit jaar anders uit zien. In overeenstemming met de coronaregels voor jeugdwerking en in samenspraak met de gemeente werd het volgende beslist:

De overgang zal op zaterdag 12 september plaatsvinden op de scoutsterreinen. Enkel de leden zijn uitgenodigd. Zoals op een normale scouts-zondagvoormiddag zullen de leden enkel met hun eigen tak in aanraking komen, in bubbels van kleiner dan 50. Er zal een strak circulatieplan zijn en alle takken zullen een eigen tijdsslot en dus ook een eigen start-uur krijgen. De leden zullen eerst hun leiding te weten komen, en vervolgens naar het tweede veld geleid worden, zodat de leden die overgaan zoals elk jaar een parcours kunnen volgen. Voor de leden die overgaan is het dus aangeraden om kleren bij te hebben die vuil mogen worden, en eventueel een handdoek of een reservekledingstuk. Na het parcours kunnen ze zich proper maken en worden ze naar de uitgang geleid. Dit alles zal per groep ongeveer anderhalf uur duren.

De exacte tijdslots:
13u tot 14u30: givers
13u30 tot 15u: jogivers
14u tot 15u30: joka’s
14u30 tot 16u: welpen
15u tot 16u30: kapoenen
15u30 tot 17u: jins

We vragen aan de leden van de oudere groepen om indien mogelijk alleen te komen. Aan de ouders van de jongere leden vragen we om niet aan den bareel te blijven praten, om risico’s te vermijden. Wij staan open voor vragen en behouden graag een goede verstandhouding met de ouders van onze leden, maar in tijden zoals deze willen we het aantal mensen op onze overgang zo veel mogelijk beperken, en onze leden toch nog een waardige en leuke overgang geven. Wij weten dat dit onhandig is voor ouders met meerdere kinderen en ouders die verder weg wonen, maar wij zijn al heel opgelucht dit kan doorgaan, ook al is het onder deze voorwaarden.

Wij kijken er erg naar uit om onze leden terug te zien. De ouders zullen via onze Facebookpagina en via mail op de hoogte worden gehouden over de leidingsteams van hun kinderen.

Met vriendelijke groeten,
De leiding van Scouts Wijnegem