Vanaf dit scoutsjaar verwelkomt Scouts Wijnegem een gloednieuwe tak. Met het motto: “Anders KABEst”, richten we een eigen Akabetak op. In deze tak ontvangen we leden tussen 9 en 15 jaar met een verstandelijke beperking. Een jong en gemotiveerd leidingsteam staat alvast te trappelen om deze nieuwe leden op te nemen in onze organisatie.

Hoe ziet zo een Akabevergadering eruit? Elke twee weken op zondag tussen 10u en 12.15u spelen we leuke spelletjes aan onze lokalen, in het park of in ons dorp. Akabe is op en top scouting maar met iets meer begeleiding op maat. Daarom gaan hun vergaderingen op hetzelfde moment door als die van de rest van de scouts.

We hebben plaats voor 8 leden die opzoek zijn naar een vrijetijdsbesteding in het weekend. Op deze manier creëren we een spelaanbod voor kinderen die hier anders weinig toegang tot hebben. Samen met de ouders en/of leefgroepbegeleiders bekijken we of onze tak geschikt is voor het kind. 

Inschrijven

We hebben plek voor 8 leden tussen de 9 en 15 jaar met een verstandelijke beperking. Bent u geïnteresseerd in onze nieuwe Akabetak, stuur dan een mailtje naar akabe@scoutswijnegem.be. De leiding contacteert u voor het infomoment op 12 september aan onze lokalen. Op deze manier kunt u met onze werking kennismaken. Tot binnenkort!