Leiding

KAPOENEN

WIE ZIJN DE KAPOENEN?

Kapoenen zijn onze kleinste rakkers van het eerste en tweede leerjaar. Ze ontdekken al spelend wat het is om scout of gids te zijn.

Het leven van een kapoen is een leven vol spel en fantasie. De leiding bedenkt spelen op maat van kapoenen. Wat vinden ze leuk en wat kunnen ze al op die leeftijd?

KAPOENENLEIDING 2017-2018

Alejandro Perez Perez – Nieuwsgierige Maraboe

Eros

Eros Pfrendl – Fantasierijke Flikka

Jef D’affnay – Bewonderenswaardige Spitsvogel

Kato Boon – Energieke Gnoe

Simon Garroy - Enthousiaste Oenka

Tan Jacobs - Opgewekte Seriema

WELPEN

WIE ZIJN DE WELPEN?

Welpen zijn al wat ouder dan onze kapoenen, zij zitten namelijk in het derde en vierde leerjaar!

Welpen hebben veel energie. Hun enthousiasme kent soms geen grenzen. Ze bouwen graag kampen, verzinnen een geheime taal en halen kattekwaad uit. Hun vrienden staan centraal.

Wist je dat… welpen gemiddeld een millimeter per week groeien, er op een jaar drie tanden bij krijgen en elke week vijf gram zwaarder worden?

WELPENLEIDING 2017-2018

Bas

TabaquiBas Van Riel – Guitige Coëndu

JuniorJasper Claus – Betrokken Hauki

Jori

BagheeraJori Boeye – Ondeugende Coati

Raksha - Kaat Ecran – Krachtige Stern

Hathi – Niels Wegge - Doelgerichte Guanaco

Baloe - Stijn Van Riel - Onbevreesde Moeriki

Toon

Shere KhanToon Desmet – Standvastige Slaapmuis

JOKA’S

jokas@scoutswijnegem.be

WIE ZIJN DE JOKA’S?

De joka’s is onze tussentak tussen de welpen en jogivers. Dit zijn de grootsten van de lagere school, zij zitten namelijk in het vijfde en zesde leerjaar.

Zij beginnen steeds meer zelf hun weg te zoeken – en te vinden -. Vriendschap neemt een steeds belangrijkere plaats in hun leven in en zeg nu eerlijk: waar vind je beter die vrienden voor het leven dan op

JOKALEIDING 2018 – 2019

Axel

Axel Bouquiaux
– Vrijdenkende Dromedaris

Emma Peeters – Goedlachse Arakanha

Jonas Leus – Goedaardige Secretarisvogel

Keanu Van Winkel – Nieuwsgierige Flicka

Rani Roosenboom - Karaktervolle Saiga

Robin Van Deun - Opmerkzame Collie

Tom Totté

Tom Totté – Volhardende Slangenhalsvogel

JOGIVERS

jogivers@scoutswijnegem.be

WIE ZIJN DE JOGIVERS?

Jogivers zijn de leden van het eerste en tweede middelbaar. Ze houden van avontuur en steken graag de handen uit de mouwen. Ze vinden het leuk om inspraak te hebben en gaan graag nieuwe uitdagingen aan: vlottentocht, koken op houtvuur, slapen in patrouilletenten. Jogivers leren samenwerken, engagement tonen en zich inzetten voor anderen.

Jogivers zitten op de wip tussen kind en puber. Hun leefwereld verandert razendsnel en wordt plots veel complexer.  Al die veranderingen zijn soms overweldigend. Op geen enkele leeftijd verschillen kinderen zo fel van elkaar als bij de jogivers. Bovendien hebben ze vaak schrik om anders te zijn. Vrienden, hun plaats in de groep en de ontwikkeling van hun eigen identiteit en stijl zijn voor jogivers belangrijk.

JOGIVERLEIDING 2017-2018

Charlotte Peys - Genietende Perdix

Ellen Totté – Hulpvaardige Smelleken

Jeroen Nelissen – Inventieve Salangaan

Jonas P

Jonas Paulissen – Energieke Beo

Lien

Lien Schyvens – Standvastige Oryx

Mimi Waeles – Vurige Picus

Tom Peeters – Genietend Winterkoninkje

GIVERS

givers@scoutswijnegem.be

WIE ZIJN DE GIVERS?

Givers zitten in het derde, vierde en vijfde middelbaar. Zelf vinden ze hun eigen leefwereld vaak nogal verwarrend, verrassend, moeilijk te vatten… en dat is meteen ook één van de kenmerken van deze tak.

Om als leiding toegang te krijgen tot hun leefwereld zijn er meerdere sleutels. De indeling is zeker niet strak, verschillende sleutels passen op verschillende deuren. Sommige hebben raakpunten, andere overlappen elkaar, maar samen vormen ze de complexe wereld van givers.

Givers zijn een bende enthousiastelingen die steeds op zoek gaan naar een uitdaging. In de scouts doen ze dingen die ze nog nooit gedaan hebben. Dit botst weleens met zichzelf en anderen, maar ze leren er ook net heel veel uit. En bovenal hebben givers gewoon super veel plezier!

GIVERLEIDING 2017-2018

Bert Verswijfel – Levenslustige Aracari

Lore Van Gerwen – Aanstekelijke Steppelemming

Lotte Pattyn – Volgzame Steltkluut

Simon Devos – Scherpzinnige Sneeuwstormvogel

Tibo Garroy – Goedgeluimde Lori

Vincent

Vincent Peys - Speelse Seriema

JINS

jins@scoutswijnegem.be

WIE ZIJN DE JINS?

De jins zijn de oudste leden. Zij zitten in het zesde middelbaar. Jin staat voor ‘Jij en Ik een Noodzaak’. Jins zijn op zoek naar zichzelf en naar nieuwe ervaringen. Ze staan op het punt om belangrijke keuzes te maken en dromen en fantaseren er op los; ieder op zijn eigen manier.

Jins leven één  jaar intens samen en steken hun eigen jaar en kamp ineen. Al doende leren ze samenwerken en verantwoordelijkheden opnemen. Jins doen een leidingsstage.

JINLEIDING 2017-2018

Bart Schyvens - Zelfredzame Herder