Beloftes

Bij scouts Wijnegem is het de bedoeling dat je 2 keer een belofte doet. De eerste belofte doe je als eerste jaar welp, de tweede als tweede jaar joka.

Welpenbelofte

De belofte bij de welpen staat voor een groot deel in het thema van het Jungle Book. De welpen leren de welpenwet, ze leren het verhaal van Mowgli en staan stil bij de verschillende figuren die iets betekend hebben in dit verhaal. Daarnaast leren ze hun das op een correcte manier knopen en leren ze een perfecte platte knoop leggen. Na deze belofte is het beloftelied ook geen vreemde meer!

Jokabelofte

De jokabelofte staat veel meer in het thema van scouting en de technieken die je nodig hebt om te overleven in de natuur; zoals echte scouts dat doen. De leden leren sjorren, kaartlezen, kompaslezen, vuur maken, ze leren omgaan met zaag en bijl en leren het officiële avondlied. Daarnaast zijn ze na deze belofte ook in staat om de geschiedenis van scouting en de scouts van Wijnegem van achter naar voor op te zeggen. Het belofteboekje bij de joka’s is een serieuze boterham, maar je zal deze vaardigheden nooit meer vergeten en altijd blijven gebruiken!